حق العمل کار گمرکی (Customs Broker) به شخص اعم از حقیقی یا حقوقی اطلاق می شود که تشریفات گمرکی متعلق به شخص دیگری را به وکالت از طرف وی در گمرک انجام دهد.
حقالعمل کاری نوعی وکالت در امور تجاری است اما اگر حق العمل کار به نام خود انجام دهد، عنوان وکالت بر او اطلاق نمیشود ولی میتوان آن را مصداق نیابت دانست، زیرا نیابت مفهومی عامتر و وسیعتر از وکالت دارد.
وکالتنامه رسمی، کارتحقالعملکاری (Official power of attorney) حسب مورد:
اعم از وکالت هایی که با فرمت مشخص و تعیین شده توسط گمرکات می باشد که صاحبان کالا به حق العمل کاران رسمی گمرکات ارایٔه می دهند جهت انجام امور و تشریفات گمرک .
__________________
این وکالت ها پس از نهایی شدن توسط دفترخانه های معتبر می بایستی در سیستم EPL بارگذاری و جهت تایید به دایره احراز یکی از گمرکات اجرایی ارایٔه شوند. لازم به ذکر است کپی و گاها اصل وکالت نامه جهت ارایٔه به گمرکات در زمان و پروسه ترخیص می بایستی همراه مدارک ضمیمه باشد.
مانیزی(Moneasy) یک سرویس پرداخت آنلاین است.
این سرویس به اشخاص و سازمانها این امکان را میدهد که تنها با یک شماره تلفن همراه یا یک ایمیل، به دریافت و پرداخت وجه به صورت آنلاین، امن و آسان با دیگران اقدام نمایند.
شرکتهای بزرگ و کسبوکارهای کوچک میتوانند بدون درگیری با مناسبات گسترده بانکی و به راحتی از این سرویس برای انتقالهای خرد و کلان خود استفاده کنند، واسطهها را حذف کنند و با خیالی آسوده پیگیری تراکنشهای مالی خود را انجام دهند. با چند کلیک، درگاه پرداخت واسط اینترنتی رایگان و مخصوص کار خود بسازند تا انتقال وجه شغلی خود را آنلاین و رونق کار خود را بیشتر کنند. فروشندگان نیز میتوانند با ایجاد پایانه فروش اختصاصی(POS)، اجناس خود را به فروش برسانند.
هر فرد با استفاده از لینک پرداخت شخصی که برای او ساخته میشود، میتواند از دیگران پول دریافت کند و از طریق اسکن بارکد یا کپی لینک پرداخت اختصاصی دیگران، میتواند از کیف پول مانیزی خود یا درگاه بانک برای پرداخت آنلاین پول به آنان استفاده کند. با ثبت نام برای پرداخت اتوماتیک وجه(اشتراک سازمانی) افراد میتوانند بدون نگرانی، پرداخت وجوه مربوط به سازمانها را (مانند قبض) به سیستم مانیزی بسپارند. همچنین برای کاربران این امکان فراهم است که بین حساب Moneasy خود و هر حساب بانکی یا کارت بانکی از طریق اینترنت انتقال وجه انجام دهند و همینطور امکان شارژ رایگان حساب کاربری برای پرداخت وجه وجود دارد. تمامی این سرویسها، که از طریق وب سایت و اپلیکیشن اندروید پرداخت وجه مانیزی فراهم است، هزینههای امور مالی و پرداختی افراد را به حداقل میرساند.
گمرک ایران در تازهترین اقدام، سامانه کیف پول الکترونیکی را راهاندازی کرد.
به گزارش جهان به نقل از مهر، گمرک ایران اعلام کرد: این اقدام به دنبال اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع گمرکی و در جهت سرعت بخشیدن به عملیات گمرکی صورت گرفته است.
سندی است گمرکی که برای ترانزیت بین المللی کالا در کشور مبدا صادر می شود و به موجب آن کالا به طور پلمب شده از خاک کشورهای بین راه عبور می کند.
همچنین طبق مقررات کارنه تیر تا مقصد نیازی به انجام تشریفات گمرکی مربوط به ترانزیت در مرزهای ورودی و خروجی کشورها طبق قوانین داخلی آنها نخواهد بود. در حمل و نقل بین المللی جاده ای، وسایل نقلیه و کالاها برای عبور (ترانزیت) از خاک هر کشور باید در مرز ورودی، پس از تنظیم اظهارنامه ترانزیت مورد بازرسی گمرکی قرار گیرد و صاحب کالا بسته به مقررات داخلی آن کشور سپرده نقدی یا ضمانت نامه تودیع کند و در اظهارنامه متعهد شود که کالا تا موعد مقرر در پروانه ترانزیت از مرز خروجی تعیین شده خارج خواهد شد.
در اغلب موارد این تشریفات گمرکی سبب تاخیر و معطلی وسیله نقلیه می شود و هزینه های اضافی به بار می آورد، ضمن اینکه احتمال دارد کالا در این میان خسارت دیده یا سرقت شود.
به منظور تسریع در حمل و نقل بین المللی، کاستن از تشریفات گمرکی و جلوگیری از خسارت های احتمالی در جریان ترانزیت بین المللی کالا، کنوانسیونی تحت عنوان (کنوانسیون گمرکی مربوط به حمل و نقل بین المللی کالا در جاده ها تحت کارنه های تیر) به ابتکار اتحادیه بین المللی حمل و نقل جاده ای در سال ۱۹۵۹ منعقد شد که در سال ۱۹۷۵ جای خود را به کنوانسیون دیگری با همین عنوان داد.
طبق این کنوانسیون سندی برای ترانزیت بین المللی کالا صادر می شود که کارنه تیر یا دفترچه تیر نام دارد و بدین منظور اعضای کنوانسیون موظف هستند، سازمانی را برای صدور کارنه تیر و تضمین پرداخت هزینه های ناشی از تخلفات از مقررات کنوانسیون تعیین کنند.
به فاکتور Invoice گفته میشود.
در صادرات به فاکتور رسمی نیاز است که به اعتبار بخشیدن شما و همچنین سریع شدن اجرای کار کمک میکند، اما باید بدانید که به چه شکلی فاکتور رسمی را برای معاملات صادراتی یا وارداتی صادر کرد.
زمانی که شما کالا را به صورت کامل می فروشید و تمامی مراحل فروش کالا تمام شده است و بعد از آن هزینه دیگری اتفاق نمی افتد فاکتور رسمی یا Commercial Invoice را صادر می کنید.
ضرورت Commercial Invoice در صادرات و واردات
هم برای صادرات و هم برای واردات داشتن Commercial Invoice ضروری است. ضرورت داشتن Commercial Invoice بخاطر این است که گمرک بداند چه کالایی با چه مشخصات و قیمتی صادر یا وارد می شود.
نکته: صدور Commercial Invoice مالیات ندارد.
Performa Invoice پیش فاکتور است و تمام هزینه ها در آن محاسبه نشده است و ممکن است در طول مسیر صادرات قیمت ها یا وزن کالا یا سایر مشخصات تغییر کند.
مانیفست ، فهرست کل بار یا محموله را می گویند . فهرست کل بار شامل بار حمل شده در یک وسیله ی واحد نقلیه است .
فهرست کل بار یا محموله شامل مشخصات تجاری کالا است . این مشخصات شامل شماره سند_حمل ، فرستنده ، گیرنده ، تعداد و نوع بسته ها ، شرح و مقدار کالا است .
مانیفست در حکم اظهارنامه بار نیز می باشد و بسیاری از کشور ها از این سند به عنوان اظهار نامه بار استفاده می شود . هرمحموله تجاری که از طریق مرز های هوایی ، دریایی و زمینی وارد قلمرو_گمرکی می شود .
باید برای آن ، نسخه ای از این سند ارایٔه شود ، این سند دلالت برآن دارد که کالا از گمرک خانه در یک کشور بارگیری و حمل شده و در طول راه به آن چیزی اضافه یا از آن کسر نشده ، مگر این امر به موجب مانیفست نشان داده شده می باشد .
در این سند مشخصات بارنامه های یک وسیله حمل بطور اختصار درج شده و لذا هر ردیفی در این فهرست ، مربوط به یک بارنامه خاص می باشد .
مانیفست یا فهرست کل بار نباید دارای خط خوردگی و اصلاح باشد . به طورکلی مانیفست یا فهرست کل بار ، مشخصات کلی کالا ( تعداد بسته ها ، تعداد نگله ها ، حجم کالا ، وزن کالا و دیگر اطلاعات مربود به مشخات کلی کالا ) را نشان می دهد و تاکید اصلی روی بسته ها می باشد .
نحوه صدور فاکتور رسمی صادرات:
- به فاکتور Invoice گفته میشود.
در صادرات به فاکتور رسمی نیاز است که به اعتبار بخشیدن شما و همچنین سریع شدن اجرای کار کمک میکند، اما باید بدانید که به چه شکلی فاکتور رسمی را برای معاملات صادراتی یا وارداتی صادر کرد.
زمانی که شما کالا را به صورت کامل می فروشید و تمامی مراحل فروش کالا تمام شده است و بعد از آن هزینه دیگری اتفاق نمی افتد فاکتور رسمی یا Commercial Invoice را صادر می کنید.ضرورت Commercial Invoice در صادرات و واردات
هم برای صادرات و هم برای واردات داشتن Commercial Invoice ضروری است.
ضرورت داشتن Commercial Invoice بخاطر این است که گمرک بداند چه کالایی با چه مشخصات و قیمتی صادر یا وارد می شود.
صدور Commercial Invoice مالیات ندارد.
Performa Invoice پیش فاکتور است و تمام هزینه ها در آن محاسبه نشده است و ممکن است در طول مسیر صادرات قیمت ها یا وزن کالا یا سایر مشخصات تغییر کند.
دانستن درباره کوتاژ یا اظهارنامه صادراتی نقش مهمی در اقتصاد کشورهای در حال توسعه ایفا میکند. این اقتصادها ممکن است فاقد سرمایه و سیستمهای مالی برای پشتیبانی از صنایع بزرگتر باشد.
- در ساختار صادرات و واردات و دنیای کسب و کار و گمرکات عبارت است از هرگاه کالایی به مرحله ترخیص رسیده و آماده خروج از گمرک شود و چنانچه این کالای آماده ترخیص در سیستم مکانیزه گمرک اظهار و اعلام شده باشد، سیستم EPL بلادرنگ فرم اعلان یا اظهارنامه را قفل کرده و یک شماره انتظامی ویژه و منحصر به فرد به اظهارنامه مربوطه اختصاص خواهد داد.به این اظهارنامه اصطلاحا کوتاژ گویند و نوع صادراتی آن نیز کوتاژ صادراتی نامیده می شود. گاهی به شماره فوق، شماره سریال کوتاژ، شماره اختصاصی یا شماره نقل قول گویند. یک اظهارنامه صادراتی در سطح سیستم مکانیزه گمرکات از هر لحاظ یکتا است.
کاربرد های کوتاژ صادراتی چیست؟
در حالی که شرکتهایی که در حوزه کوتاژ صادراتی و صنایع فعالیت میکنند ممکن است اندکی بیشتر در رقابت ها باقی بمانند، لیکن هنوز هم باید با سایر شرکت ها، چه سایر فعالان صنایع درباره کوتاژ صادراتی و چه شرکت هایی در مقیاس بزرگتر، رقابت کنند.- کشورهای در حال توسعه نیز در مقایسه با استفاده از سرمایه، احتمالاً مزیت نسبی در استفاده از نیروی کار دارند و به آنها امکان می دهد کالاهای با نیروی کار ارزانتر از کشورهای توسعه یافته تولید کنند.
از آنجا که صنایع کوتاژ صادراتی ممکن است از روش های کارگری استفاده کنند که به ابزار و ماشین آلات سنتی متکی است و یا به استفاده از دست نیاز دارند، بهرهوری کمتری دارند. بنابراین، حتی اگر آنها ممکن است بخش بزرگی از جمعیت را استخدام کنند، ممکن است تولید متناسب با بازده تولید نکنند.
در صنایع کوچک نیز به ویژه در مناطق روستایی منبع مهمی برای اشتغال هستند. برای کشاورزان، فعالیت یک صنعت مرتبط با کوتاژ صادراتی در خارج از خانه می تواند درآمد حاصل از فروش محصولات کشاورزی را تکمیل کند. در زمستان، هنگامی که فعالیت های کشاورزی تمایل به کاهش دارد، یک صنعت وابسته به کوتاژ صادراتی می تواند درآمد اضافی ایجاد کند.
اسناد صادرات:
۱ـ درخواست صادرات به صورت حمل یکسوه یا ارزیابی در محل.
۲ـ تنظیم اظهارنامه.
۳ـ مجوز استاندارد (حسب مورد)
۴ـ مجوز سازمان حمایت (حسب مورد)
۵ـ مجوز وزارت بهداشت (حسب مورد)
۶ـ فاکتور (حسب مورد)
۷ـ لیست عوامل بندی
۸ـ الصاق نسخه کارنه تیر
۹ـ کارت بازرگانی
۱۰ـ معرفی نامه مطابق بند ج ماده ۳۸۲ آیٔین نامه اجرایی قانون امور گمرکی.
۱۱ـ وکالت نامه محضری
– گردش کار
۱ـ درخواست صادرات کالا توسط صاحب کالا و ثبت در دبیرخانه (ارزیابی در محل کارخانه یا گمرک)
۲- تهیه پیش نویس اظهارنامه و ورود اطلاعات در سیستم
۳ـ احراز هویت و اختصاص شماره کوتاژ و تعیین مسیر اظهارنامه توسط واحد تطبیق اسناد
۳-۱ – مسیر سبزارایٔه اظهارنامه به سرویس ارزیابی
۳-۲- مسیر زرد کنترل اسناد و ارایٔه اظهارنامه به سرویس ارزیابی
۳-۳- مسیر قرمزکنترل اسناد و ارایٔه اظهارنامه به کارشناس مشخص شده از طرف سیستم
۴ـ بررسی اجمالی اظهارنامه ارزیابی کالا توسط ارزیاب تعیین شده و استعلام آزمایشگاه یا استاندارد (حسب مورد)
۵ـ پمپ کامیونهای حامل کالا توسط درب خروج با حضور ارزیاب مربوطه.
۶ـ مراجعه به مسیٔول سرویس ارزیابی (اخذ شماره ارزیابی)
۷ـ پرداخت هزینههای مربوطه (دیماند) و صدور پروانه صادرات
۸ـ مراجعه به مسیٔول سرویسارزیابی جهت امضای پروانه (حسب مورد صدور نامه جهت مرز خروج)
پیش فاکتور خرید ی است که متضمن اعلام شرایط از طرف فروشنده، درخصوص کالا ی مورد سفارش، شماره قرارداد، تاریخ قرارداد، شماره سفارش خریدار ، مشخصات حمل ، مشخصات و جزیٔیات کالا ، بسته بندی ، شرایط پرداخت ، مشخصات بانک فروشنده و خریدار ، تاریخ حمل ، تعیین و معرفی مرسسه بازرسی جهت اطلاع خریدار ، راجع به تعرفهگمرکی ، مدت اعتبار از تاریخ ثبت_سفارش و نظایر آن می باشد.
- مواردی که بایستی در پروفرما آورده شوند :
۱- نام , آرم تجاری ، آدرس ، شماره تلفن و فاکس شرکت فروشنده در قسمت سربرگ پروفرما .
۲- تاریخ پروفرما به طوریکه دقیقا مشخص باشد .
۳- شماره پروفرما , که یک شماره مربوط به شرکت فروشنده می باشد و نوع آن چندان مهم نیست .
۴- نام ، نشانی و شماره تلفن و فکس شرکت خریدار .
۵- مقدار، قیمت واحد و کل و شرح کوتاهی از کالا
۶- نحوه ارسال کالا (Shipment) که درآن بایستی وسیله حمل_کالا مشخص گردد .(کشتی – قطار – جاده – هوایی)
۷- اینکوترمز : که درآن یکی از قراردادهای اینکوترمز آورده می شود .
۸- مبدا ومقصد حمل کالا .
۹- کشور سازنده (Origin) که کشور سازنده کالا مشخص می گردد .
۱۰-نحوه پرداخت پول (payment) : دراین قسمت نحوه پرداخت پول مانند: نقدی ، اعتبار اسنادی و … و زمان دقیق آن مشخص می گردد .
۱۱- تاریخ ارسال کالا (Shipment Date) : در این قسمت زمان ارسال و یا تحویل محموله دقیقا ذکر می گردد که معمولا چند روز پس از دریافت پول و یا گشایش اعتبار اسنادی می باشد .
۱۲- تاریخ انقضای پروفرما : پس از این تاریخ پروفرمای فعلی دارای اعتبار نمی باشد .
۱۳- شماره استاندارد کالا .
۱۴- نام بانک وادرس و شماره حساب جهت دریافت پول .
۱۵- شرکت حمل کننده در صورت توافق .
۱۶- نام داور و یا دادگاه برای حکمیت در صورت بروز اختلاف .
۱۷- مهر و امضا و نام فرستنده پروفرما .
۱۸- تعهدات فروشنده از قبیل ارایٔه خدمات پس از فروش ، تامین قطعــات یدکی ، نصب ، راه اندازی ، آموزش پرسنل ، تضمین کیفیت محصولات و تضمین خط تولید نصب شده قید شده باشد .
۱۹- قسم نامه: در این قسمت معمولا فروشنده تعهد مینماید که قیمتهای ذکر شده قیمتهای واقعی کالا و مطابق شرایط حال بازارو… میباشد که در غالب جملاتی چون متن زیر و در پایٔین صفحه آورده میشود.
– بعضی از موارد بالا میتواند اختیاری باشد
پروانه بهره برداری مجوزی است که کلیه واحدهای صنعتی که اقدامات لازم، شامل تامین زمین و تاسیسات و احداث ساختمان، را برای نصب ماشینآلات خط تولید تامین نیروی انسانی مورد نیاز و تولید آزمایشی را انجام داده اند اعم از اینکه دارای جواز تاسیس بوده یا نبوده داده می شود.
بر اساس دستورالعملی، گمرکات اجرایی موظفند نسبت به احراز واحدهای تولیدی معتبر بر اساس پروانه بهرهبرداری اقدام کرده و نسبت به ترخیص مواد_اولیه، ماشین آلات خط تولید و قطعات وارده به نام واحد مربوطه و صرفاً با کارت بازرگانی واحد تولیدی متقاضی استفاده از تسهیلات نسیه با رعایت شرایط مقرر در این دستورالعمل، مجوز نگهداری بخشی از کالای وارده را صادر کند.
زمانی که تنوع بسته بندی ویا اینکه محتویات بسته ها مغایر و یا مختلف باشند، ارایٔه لیستعدلبندی به گمرک ضروری می باشد. در غیراینصورت گمرک مکلف است کلیه بسته ها را باز نموده و بازرسی نماید.
- Packing List معمولاً توسط فروشنده و یا فرستنده کالا تهیه می گردد لیکن شرکت های تخصصی نیز وجود دارند که به امر بسته بندی کالا مبادرت نموده و فهرستی از محتویات بسته ها و نوع بسته ها را تهیه می نمایند.
- زمانی که کالا یکنواخت، یعنی بسته بندی کالا از نظر ظاهر و محتویات یکسان باشند و این موضوع در فاکتور فروش کالا نیز به صراحت قید شده باشد و یا اینکه کالا به صورت باز و قابل رؤیت وارد و به گمرک اظهار شود نیازی به ارایٔه #لیست_عدلبندی نمی باشد.
– اطلاعاتی که در متن فهرستعدلبندی ( PackingList#) درج می شود عبارت اند از:
تعداد بسته
تعداد ارقام هربسته
نوع بسته بندی
اندازه کالا
وزن خالص و ناخالص
مشخصات سفارش و فاکتور
و……..
فهرست عدلبندی کالا از جمله اسنادی است که در ارزیابی دقیق کالا توسط مأموران گمرکی بسیار اهمیت دارد.
گواهی_مبداء سندی است که اتاق بازرگانی هر کشور برای کالاهای صادراتی تنظیم و برای هر مورد صادرات، صادر می شود. این سند محل (کشور) ساخت کالای مورد نظر را گواهی می کند و جزء اسنادی است که خریدار برای ترخیص به آن نیاز دارد، لذا در موعد مقرر به همراه سایر اسناد برای خریدار ارسال می گردد.
- نمونه فرم گواهی مبداء به همراه توضیح هر یک از قسمت های آن آورده شده است.
درگوشه سمت راست بالای این گواهی شماره ای تحت عنوان شماره سریال، شماره گواهی یا شماره ماخذ نوشته می شود. در این کادر مشخص می شود که گواهی از طرف اتاق_بازرگانی کدام کشور صادر شده است و معمولا” مهر اتاق نیز زده می شود. - گواهی مبدا از نظر خریدار چه اهمیتی دارد؟
از نظر خریدار که با فروشنده فاصله زیادی دارد، هر گاه در مورد کشور مبدا از نظر کیفیت و مشخصات کالا که اعتبار محل ساخت، برای او مهم باشد و بخواهد از این بابت اطمینان حاصل نماید، ترجیحا به گواهی مبدا که تحت ضوابطی خاص و با رعایت قواعد و اصولی که حاکم بر تعیین مبدا صحیح کالا است و به وسیله اشخاص ذی صلاح صادر و تصدیق می شود، بیشتر از هر چیزی بها می دهد.
وجوهی که در گمرک از کالاهای وارداتی دریافت میشود، به چند دسته تقسیم میشود. یکی حقوق و عوارض است که نوعی مالیات غیرمستقیم است و دیگری هزینههاست که در مقابل انجام خدمت وصول میشود؛ مثل هزینه تخلیه و بارگیری، آزمایش، استاندارد و انبارداری.
حقوق و عوارض توسط گمرک وصول میشود ولی هزینهها توسط سازمانهای ارائهکننده خدمت مثل سازمان بنادر در بنادر، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی و سازمان ملی استاندارد وصول میگردد.
حقوق ورودی که در بند (ح) ماده یک قانون امور گمرکی تعریف شده شامل دو قسمت است:
- حقوق گمرکی (که برای همه کالاها ۴ درصد است و توسط مجلس وضع شده است).
- سود بازرگانی که توسط دولت تعیین میشود. البته مالیاتها و عوارض دیگر از جمله ۸ درصد از مالیات ارزش افزوده، ۴ درصد از کالاهای فرهنگی، ۵ درصد از مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی به عنوان هلال احمر نیز از واردات انواع کالاها و به تناسب نوع و حجم کالا دریافت میشود.
سندی است که حمل کننده یا نماینده وی پس از وصول کالا صادر می نماید و حاکی از حمل کالا ی معینی از یک نقطه (مبدا حمل) به نقطه دیگر (مقصد حمل) با وسیله حمل مورد توافق ( کشتی ، قطار ، کامیون ، هواپیما و یا ترکیبی از آنها) در مقابل کرایه حمل معینی می باشد.
بارنامه حمل به عنوان سند قرارداد حمل رسید دریافت کالا و سند مالکیت آن است و همچنین سندی است که زمان ادعای خسارت از بیمه می تواند به عنوان پشتوانه مورد استفاده واقع شود. بارنامه سند حمل کالا و سندی است که قابل انتقال به غیر بوده و مالکیت کالا را نشان می دهد. لذا از اهمیت بالایی بر خوردار است.
- انواع بارنامه ها به شرح زیر می باشند:
-بارنامه_دریایی (Ocean Bill of Lading)
راه نامه دریایی ( Non Negotiable Sea Waybill )
-بارنامه_چارتر ( Charter Party Bill Of Lading )
-بارنامه حمل سراسری (Trough B/L)
بارنامه حمل مرکب -فیاتا (F. B. L) (فدراسیون بین المللی اتحادیه های شرکتهای فورواردر)
راهنامه هوایی (Air way Bill)
راهنامه زمینی یا جاده ای (CMR)
راهنامه راه آهن (Railway of Landing)
بارنامه و رسید پستی ( Courier and post Recipts of Certificate of posting )
بارنامه ترانشیپ (ترانسشیپ)
- کالاییمتروکه محسوب می شود که، از مدت زمانی که در قبض انبار مشخص شده و معمولا ۹۰ روز است بیشتر در انبار مانده باشد که در این صورت آن محموله به حالت تعلیق و مدتی بعد به تصرف گمرک و دولت در می آید
- در صورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا (شرکتهای حمل و نقل در مورد کالای عبوری) و وجود علل موجه به تشخیص گمرک و با موافقت گمرک این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است
- نکته اول
چنانچه ظرف یکماه کالاهایی که برای آن سند ترخیص یا فروش صادر گردیده است از انبارها خارج نشود مشمول مقررات متروکه میشود. این مهلت با اعلام موافقت مرجع تحویلگیرنده و گمرک قابل تمدید است. - نکته دوم
در محموله های هوایی مهلت متروکه شدم کالا ۷۰ روز از تاریخ ورود کالا به گمرک است. - نکته سوم
تا زمانی که کالا به انتظار اعلام نظر قطعی گمرک در انبارهای گمرکی متوقف گردد، – نکته چهارم
در مورد متروکه شدن کالاها تفاوتی بین کالاهای وارداتی و صادراتی اعم از قطعی و موقت وجود ندارد.
- نکته پنجم
تعیین مهلت توقف کالا در مناطق_آزاد و مناطق ویژه اقتصادی بر اساس ضوابط قانونی مناطق مذکور در اختیار سازمانهای مسؤول این مناطق است.
گواهی_بازرسی یا سورویانس ، توسط موسسات بینالمللى بازرسى کالا صادر مىشود. موسسات مذکور و حسب خواسته خریدار در مراحل مختلف تولید ، بستهبندى کالا و نگهدارى کالا در انبار یا سردخانه، بارگیرى و حمل کالا ، اقدام به بازرسى نموده و گزارش خود را به خریدار یا سازمانى که وى تعیین نموده است ارایٔه مىنماید.
- در صورتىکه خریدار در اسناد بانکی، پرداخت بهاء کالا را منوط به ارایٔه گواهى بازرسى نموده باشد. بانک، زمانى بها کالا را به فروشنده پرداخت مىنماید که موسسه بازرسى مربوط، گواهى را صادر و به بانک تسلیم کند.
- در مواردى که پرداخت وجه کالا ى وارداتى به فروشنده خارجی، منوط به ارایٔه گواهى بازرسى مىباشد، باید فروشنده مذکور گواهى_مبدا کالا را از موسساتى که فهرست آن ها توسط استاندارد و تحقیقات صنعتى ایران اعلام شده است اخذ نموده و به بانک ارایٔه نماید.
– توضیحات زیر مربوط به اخذ گواهی_استاندارد یا (COI) جهت واردات و ترخیص کالاهای که مشمول شرایط استاندارد می باشد:
جهت ترخیص کالا و کالاهای وارداتی عموما به دو دسته تقسیم می شوند:
۱- کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد و اجباری
۲- کالاهای وارداتی غیر مشمول
جهت ترخیص کالایی که مشمول استاندارد اجباری می باشد ارایٔه گواهی بازرسی یا certificate of inspection مورد نیاز می باشد که در صورت نیاز میبایست از کالاها در مبدا یا در مقصد مورد بازرسی قرار گیرد
۱- بازرسی کالا در مبدا(جهت ترخیص کالا)
در این نوع بازرسی باید قبل از حمل جهت مطابقت کالا توسط یکی از شرکت های بازرسی که مورد تایٔید سازمان استاندارد باشد به بازرسی به عمل آید دامنه فعالیت شرکت بازرسی دارای اهمیت می باشد که پس از بازدید نسبت به صدور گواهی جهت ترخیص کالا اقدام می گردد.
۲- بازرسی در مقصد جهت ترخیص_کالا
در ترخیص کالا در صورتیکه که بازرسی در مبدا انجام نشده باشد می بایست نمونه ها از کالا زیر نظر بازرس مربوط استانداد و نماینده شرکت بازرسی نمونه کالا ، به یکی از آزمایشگاه های مورد تایٔید سازمان همکار سازمان استاندارد یا شرکت اکرودیتیه ارسال شود.
قبض انبار که به آن قبض رسید کالا نیز گفته می شود. شامل یک سری اطلاعات شناسایی خاص از تحویل گیرنده به همراه تاریخ تحویل کالا می باشد. این سند نشان می دهد که کالا به چه تعداد و یا چه وزنی در کدام انبار نگهداری شود. این رسید مهمترین سند مالکیت کالا در گمرک است که به انباردار تحویل داده می شود.
EPL مخفف واژه Electronic Packing List سامانه ای است که برای ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت الکترونیکی و بر بستر وب را برای ترخیص کاران گمرک و یا صاحبان کالا میسر کرده است.
برای کار با این سامانه باید به واحد IT گمرک مراجعه کرده و درخواست ثبت نام در این سامانه را داده و بعد از ثبت نام شما میتوانید با کد ملی و رمز عبور خود وارد این سامانه شوید.
سامانه EPL همانطور که گفته شد از طریق آدرس epl.irica.ir در دسترس است اما برای استفاده از این سامانه باید مراحلی را طی کرد که به اختصار در ادامه بیان شده است:
در گام نخست حق العمل کار گمرک یا صاحب کالا با مراجعه به بخش IT گمرک احراز هویت کرده و در این سامانه ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور دریافت می کند. برای دریافت نام کاربری و رمز عبور به همراه داشتن کارت ملی، کارت بازرگانی، شناسه ملی و وکالت نامه معتبر الزامی میباشد.
در این سامانه شما میتوانید عملیاتی مانند دور اظهاری واردات، دور اظهاری ترانزیت، اعطای وکالت به حق العمل کار گمرک، دسترسی به گزارشات مربوط به اظهارنامه های قبلی را به انجام رسانید.
زمانی که کالایی در گمرک اظهار می شود , سامانه فرامرزی یا ای پی ال یک شماره اختصاصی به اظهار نامه می دهد و اقدام به قفل کردن آن می کند, این شماره اختصاصی، شماره_کوتاژ و یا سریال اظهار نامه نام دارد.کوتاژ یک شماره اختصاصی است که برای هر اظهار منحصر به فرد میباشد. کارمندان گمرک بار و محموله های وارداتی یا صادراتی را با آن می شناسند.
هزینه های گمرکی وجوهی هستند که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه، بارگیری یا باربری، صفافی یا بارچینی، انبارداری، آزمایشگاه، کارشناسی کالا، بدرقه مطابق نرخی که به موجب هیات وزیران برای هر یک از موارد مذکور تعیین و به گمرک ابلاغ میشوند.
ممکن است سازمان یا اشخاصی که بعضی از این امور را (به استثنا تعرفه بندی، خدمات بدرقه که منحصراً باید توسط گمرک انجام شود) به عهده میگیرند، دولتی یا وابسته به دولت نباشند. به عبارت دیگر ممکن است این خدمات به بخش خصوصی واگذار یا به مشارکت یک سازمان دولتی انجام شود.
این امور چون درباره ترخیص کالا و اظهارنامه های گمرکی است. صرف نظر از اینکه چه شخصی اعم از دولتی یا خصوصی عهده دار انجام این خدمات باشد ، هزینه های گمرکی خوانده میشوند.
به طور کلی وجوهی که در گمرک از کالاهای وارداتی دریافت میشود، به چند دسته تقسیم میشود.
یکی حقوق و عوارض است که نوعی مالیات غیرمستقیم است و دیگری هزینههاست که در مقابل انجام خدمت وصول میشود؛ مانند هزینه های مربوط به تخلیه و بارگیری، آزمایش، استاندارد و انبارداری.
وصول حقوق و عوارض گمرکی به عهده گمرک است ولی هزینهها توسط سازمانهای ارائهکننده خدمت مثل سازمان بنادر در بنادر، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی و سازمان ملی استاندارد وصول میگردد.
در زمانی که فرآیند ترخیص کالا صورت می گیرد، یکی از موارد ضروری، تعیین ارزش کالا های ترخیص شده می باشد. ارزش کالا ها از جمله اطلاعاتی است که یک ترخیص کار گمرک و یک تاجر با سابقه باید به آن توجه داشته باشند.
گمرک از قبل بانک اطلاعاتی از ارزش انواع کالا ها در سامانه خود در اختیار دارد که شما می توانید ارزش کالای خود را در این سامانه جستجو نمایید.سامانه TSC برای جستجوی ارزش کالا تهیه شده است.
کد شناسه ی کالا، Tariff Specification Code یا همان TSC است که نشان دهنده ی ارزش کالا می باشد. این کد چهار رقمی بر اساس مشخصات فنی، فیزیکی، شیمیایی و مدل تعیین می شود. این کد در انتهای کد HS قرار میگیرد و یک کد ۱۲ رقمی ایجاد می نماید.
ممکن است شما نیاز به ارزیابی ارزش کالای خود داشته باشید (در مواردی که ارزش اعلامی گمرک را نمی پذیرد یا کالای شما دارای مشخصاتی است که در گمرک قبلا ثبت نگردیده است) برای این منظور می بایست وارد رویه ارزشگذاری کالا شوید.
کارت بازرگانی سندی است که هر شخص حقیقی و یا حقوقی به موجب ماده ۲ قانون صادرات و واردات مصوب شده در تاریخ ۲ /۰۴/۱۳۷۲ مجلس شورای اسلامی، با داشتن آن می تواند اقدام به صادرات و واردات کالا کند و تمامی مراحل تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا گرفته تا واردات از مناطق آزاد و یا حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد.
در واقع می توان گفت که ورود و صدور کالا برای همه تجار آزاد نیست و فقط بازرگانانی که دارای کارت بازرگانی هستند مجاز به ورود و صدور کالا می باشند. این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر خواهد شد.
بازرگان در ابتدا باید موسسه ی خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده ی تجارتی باشد و همچنین عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد. در مورد شرکت های تجارتی کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود.
بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می نمایند باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند.
صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است ، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد
- اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی.
- اصل گواهی پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها.
- گواهی عدم سوء پیشینه.
- اصل گواهی مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری
- اصل مدارک شناسایی.
- اصل مدارک تحصیلی.
- داشتن ۲۳ سال تمام.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت.
- اصل گواهی حسن اعتبار بانکی.
- ارایه کد اقتصادی جدید.
- اصل اظهارنامه ی ثبت در دفاتر بازرگانی با امضای مدیر عامل یا رییس هیأت مدیره.
- اصل گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکتها.
- سه قطعه عکس سه در چهار مدیر عامل.
- اصل وکپی مدارک تحصیلی معتبر.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دایم و یک سری کپی.
- اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیر عامل با اعتبار ۶ ماهه
- فرم کارت بازرگانی و عضویت.
- اصل مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی.
- کپی روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت.
- اصل کارت ملی مدیر عامل جهت برابر با اصل بودن مدارک شناسایی.
- داشتن حداقل۲۳ سال تمام.
- اصل گواهی تأیید بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی به نام شرکت.
- ارایه سند مالکیت محل شرکت یا اجاره نامه.
- برای شرکتهای با مسؤلیت محدود، ارایه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت باشد.
- ارایه یک برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکتهای خاص یا عام با مهر اداره ثبت شرکتها در مورد شرکتهای سهامی خاص.
طبق مقرراتی که در دست اجرا است اعتبار کارت بازرگانی، یک سال تمام بعد از زمان صدور آن است و در صورت نیاز، می توان با ارایه مدارک لازم کارت بازرگانی را تمدید کرد. تمدید کارت بازرگانی برای نوبت اول و دوم هر مرتبه به مدت یک سال انجام می پذیرد.
تمدید کارت پس از پایان سه دوره یک ساله فوق، با مدت اعتبار دو یا سه سال امکان پذیر می باشد. تمدید کارت بازرگانی پس از پایان ۹ سال اعتبار با مدت زمان اعتبار حداکثر پنج سال امکان پذیرخواهد بود.
الف- شرایط احراز اهلیت و معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت برای متقاضیان صدور کارت بازرگانی:
۱- داشتن حداقل ۳ سال سابقه کارت بازرگانی اعم از متصل یا منفصل برای افرادی که بیش از دو سال کارت خود را تمدید نکرده اند به عنوان سابقه فعالیت بازرگانی محسوب می شود.
۲- ارائه مدارک مثبته مبنی بر مبادرت به امور بازرگانی داخلی یا خارجی که نشان دهنده سه سال فعالیت متقاضیان باشد نظیر یکی از موارد ذیل :
۱) ارائه تاییدیه مبنی بر سه سال همکاری در امور بازرگانی در بنگاه های اقتصادی و تجاری معتبر ( اشخاص حقیقی و حقوقی )
با ارائه گواهی مربوطه مانند:
الف- حکم کارگزینی مبنی بر تایید تصدی مدیریت عامل ، عضو هیات مدیره ، مدیریت بازرگانی یا فروش
ب- حکم کارگزینی یا ارائه لیست بیمه تامین اجتماعی مبنی بر تصدی کارشناس امور بازرگانی و یا سایر غعالیت های مرتبط
۲ ) ارائه اظهارنامه مالیاتی
۳) ارائه پروانه کسب معتبر به نام متقاضی در زمینه های مرتبط که از تاریخ صدور آن حداقل ۳ سال گذشته باشد.
۴) داشتن حداقل سه سال سابقه عضویت فعال، به صورت متصل یا منفصل در تشکل های اقتصادی با تایید تشکل مربوطه
۵) ارائه مجوز صنعتی ماخوذه از وزارت صنعت ، معدن و تجارت و یا سایر گواهی های فعالیت از وزارتخانه ها و مراجع ذیربط.
۶) داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی مرتبط اعم از داخلی یا خارجی ( مدیریت بازرگانی ، علوم اقتصادی ، حقوق ، امور گمرکی ، صنعتی و تولید)
۷) سایر موارد به تشخیص کمیسیونی متشکل از دو نفر از اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی و یا اتاق تعاون ذیربط حسب مورد و رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت.
ب- شرایط احراز محل کسب متناسب اعم از ملکی یا استیجاری :
۱- برای کلیه متقاضیان حقیقی و حقوقی برخورداری از محل کسب متناسب اعم از مسکونی ، تجاری و اداری بنا به احراز اتاق ها قابل پذیرش می باشد.
تبصره ۱- سند ملکی محل کار متقاضی اشخاص حقیقی و دفتر مرکزی اشخاص حقوقی باید قابل شناسایی و مورد تایید اتاق های بازرگانی ، تعاون و یا تشکل های اقتصادی مرتبط باشد.
تبصره ۲- در صورت استیجاری بودن ملک و متناسب بودن ملک مورد اجاره برای محل کار ، تنظیم اجاره نامه در دفاتر اسناد رسمی و یا بنگاه معاملات ملکی معتبر و دارای کد رهگیری سامانه املاک و مستغلات الزامی است.
تبصره ۳- چنانچه سند مالکیت محل کسب به نام مدیر عامل و یا یکی از اعضای هیات مدیره شخص حقوقی باشد ، تنظیم اجاره نامه عادی ، در این خصوص کافی به مقصود می باشد.
۲-صدور و تمدید آن دسته از متقاضیان کارت بازرگانی که نسبت به اجاره نمودن کمتر از شش دانگ و یا یک سهم از چند سهم از یک ملک اقدام نمایند. ( به عنوان مثال یک باب اتاق ) با رعایت سایر مقررات و شرایط و مشروط به اینکه قابل شناسایی باشد، بلامانع است.
۳-صدور کارت بازرگانی مربوط به اجاره نامه های بنگاهی یا محضری آپارتمان هایی که هنوز سند تفکیکی آن صادر نشده است و همچنین تمدید آن برای یک نوبت بلامانع می باشد.
- شرکت های تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده و صدور کالاهای ما به ازاء کالاهای وارداتی.
- ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند برای ورود کالاهای مورد نیاز خانواده خود در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده
- پیله وران، برای ورود کالاهای قابل ورود مورد نیاز استان خود و استان های همجوار در صورت اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه.
- کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی
- کالاهایی که ورود و صدور آن ها، به تشخیص گمرک برای فروش نمی باشد.
- کالاهای مسافری
- کالاهای هدیه و سوغات که از طریق پست وارد میگردد.
یکی از نکات مهمی که در گمرکات از اهمیت بالایی برخوردار است، مدت زمان نگهداری کالا ها و ترخیص آن ها در گمرک می باشد که معمولا در گمرکات مختلف و نسبت به نوع کالا ها متفاوت می باشد چنانچه مدت زمانی که در قبض انبار کالا ها ذکر گردیده، کالا ترخیص نشود مشمول قانون متروکه می شود و سازمان متروکه کالا را به انبار خود انتقال می دهد و پس از مراحل قانونی کالا را به فروش می رساند.
سپس می بایست مبلغی با عنوان ضمانت نامه در اختیار گمرک از طرف صاحب کالا قرار داده شود که این وجه تا زمان حمل کالا از گمرک داخلی تا گمرک مرزی در حساب گمرک می ماند و بعد از آن اجازه پس گرفتن آن را دارید. بعد از خارج کردن کالا از مرز و اتمام مراحل اداری و تایید آن ها این مبلغ آزاد می شود.
پروانه صادراتی، مجوزی است که پس از طی روال گمرکی، جهت صادرات کالایتان، گمرک در اختیار صادرکننده جهت تکمیل اطلاعات قرار میدهد. در این پروانه مشخصاتی همچون عنوان صاحب کالا، گمرک مبدا، کد کشور صادرکننده، کد کشور مقصد، هویت و ملیت وسیله حمل در خروج و عبور، نرخ ارز، اطلاعات بانکی، شرح کالا، اطلاعات مربوط به گواهی و مجوز، اطلاعات مربوط به انبارداری، باربری، بیمه و … درج شده است که شما به عنوان صادرکننده آن را تکمیل میکنید. در حال حاضر صادرات فقط از شهر تهران امکانپذیر است.
صدور پروانه صادراتی گمرکی
صادرکنندگان کالا مکلفند ظرف شش ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی گمرکی ۹۵ درصد ارز حاصل از صادرات خود را (بر اساس ارزش FOB یا FCA یا EXW کالا) به یکی از شکل های زیر یا ترکیبی از آنهااستفاده نماید. ۵ درصد باقی مانده به منظور تامین هزینه هایی از قبیل بازاریابی، تبلیغات، دفاتر خارج از کشور، در اختیار صادرکننده خواهد بود.
الف- واردات در مقابل صادرات
ب- پرداخت بدهی ارزی خود
پ- فروش ارز به بانک ها و صرافی های مجاز
ت- سپرده گذاری ارزی نزد بانک ها
نحوه صدور فاکتور رسمی صادرات:
- به فاکتور Invoice گفته میشود.
در صادرات به فاکتور رسمی نیاز است که به اعتبار بخشیدن شما و همچنین سریع شدن اجرای کار کمک میکند، اما باید بدانید که به چه شکلی فاکتور رسمی را برای معاملات صادراتی یا وارداتی صادر کرد.
____________
زمانی که شما کالا را به صورت کامل می فروشید و تمامی مراحل فروش کالا تمام شده است و بعد از آن هزینه دیگری اتفاق نمی افتد فاکتور رسمی یا Commercial Invoice را صادر می کنید.ضرورت Commercial Invoice در صادرات و واردات
هم برای صادرات و هم برای واردات داشتن Commercial Invoice ضروری است.
ضرورت داشتن Commercial Invoice بخاطر این است که گمرک بداند چه کالایی با چه مشخصات و قیمتی صادر یا وارد می شود.
صدور Commercial Invoice مالیات ندارد.
Performa Invoice
___________
Performa Invoice پیش فاکتور است و تمام هزینه ها در آن محاسبه نشده است و ممکن است در طول مسیر صادرات قیمت ها یا وزن کالا یا سایر مشخصات تغییر کند.
سندی است که توسط گمرک تنظیم می شود و به موجب آن اجازه داده می شود که کالاها به طور ترانزیت گمرکی بدون پیش پرداخت حقوقوعوارضورودی حمل شوند و معمولا حاوی کلیه مشخصات لازم برای تعیین حقوق و عوارضورودی در مورد مقتضی و یک تعهد تضمین شده مبنی بر ارایٔه کالا یا مهروموم گمرکی و سیم و سرب دست نخورده به دفتر گمرکی مقصد است
علاوه بر حقوق گمرکی وجوهی نیز تحت عنوان سودبازرگانی طبق مصوب هیات وزیران به استناد قانون انحصار تجارت خارجی, قانون امور گمرکی و قانون مقررات صادرات و واردات از برخی کالاهای وارداتی اخذ می شود که به آن سود بازرگانی گفته می شود.
فلسفه وضع سود بازرگانی جدا از حقوق گمرکی، صرفا به این لحاظ بوده که هرگاه دولت لازم بداند که به منظور حمایت از تولیدات یا صنایع کشور میزان آن را تغییر دهد در حالی که اگر این وجوه، کلا در قالب حقوق گمرکی وصول می شود. بر طبق قانون می بایست مجلس آن را تعیین کند لذا هر تغییر احتمالی آن مستلزم انجام مقدمات و طی تشریفات متداول و صرف زمان نسبتا زیادی بود در حالی که این وجوه ممکن است هر سال محتاج تغییر باشد، لذا با تصویب هیات دولت, این تغییر با سهولت انجام می گیرد.
در این قسمت ما مراحل اخذ کارت بازرگانی را به صورت کاملا دقیق و واضح برای شما شرح داده ایم، تا شما جهت اخذ کارت بازرگانی فوری خود اقدام کنید.
- وارد کردن آدرس اینترنتی سپس وارد کردن شناسه ملی متقاضی و ورود کلمه عبور.
- وارد کردن مشخصات متقاضی و اطلاعات شرکت متقاضی بطور کامل و دقیق.
- اطلاعات مربوط به دارنده کارت بازرگانی با دقت تکمیل شود. (عکس پرسنلی رنگی با پشت زمینه سفید، حداکثر حجم ۳۰۰ کیلو بایت)
- اطلاعات ثبتی مطابق با برگه اظهارنامه ثبت در دفاتر بازرگانی وارد شوند.
- وارد کردن اطلاعات تماس و یک نشانی اصلی.
- وارد کردن اطلاعات هیأت مدیره.
- تأیید فرمهای مورد نیاز جهت صدور کارت بازرگانی بعد از دریافت.
- انتخاب حداقل یک رشته فعالیت برای واردات و حداکثر سه رشته.
- اسکن تمامی مدارک مورد نیاز جهت صدور کارت.
- وارد کردن اطلاعات مربوط به فیش های پرداختی.
- اصلاح و ویرایش کل اطلاعات تکمیل شده و سپس تأیید نهایی.
مدارک شخصی اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقیقی چیست؟
برای اقدام به اخذ کارت بازرگانی فوری اشخاص حقیقی، باید مدارک دریافت کارت بازرگانی به طور کامل، آماده باشند تا در کمترین زمان بتوانید جهت اخذ کارت بازرگانی فوری، اقدام کنید.
- در خواست صدور کارت.
- کپی از مدارک تحصیلی و کارت ملی.
- کپی از تمامی صفحات شناسنامه.
- داشتن کارت پایان خدمت یا برگه معافیت.
- حداقل سن ۲۳ سال تمام.
- فرم رشته فعالیت از بخش خدمات بازرگانی اتاق.
- اصل و کپی از تمامی صفحات سند مالکیت یا اجاره نامه.
- اصل گواهی عدم پیشنه به اعتبار سه ماه.
- اصل فیش حق عضویت بسته به میزان سرمایه و فیش حق تمبر و آموزش.
- اصل وکپی فرم بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی.
- اصل گواهی مفاصا حساب مالیاتی آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی.
- اصل مجوز تولید به نام شخص.
مدارک اخذ کارت بازرگانی حقوقی چیست؟
برای اقدام به اخذ کارت بازرگانی فوری اشخاص حقوقی، باید این مدارک به طور کامل، آماده باشند تا در کمترین زمان بتوانید جهت اخذ کارت بازرگانی فوری، اقدام کنید.
- تکمیل دو برگ فرم عضویت اتاق
- دو برگ اصل اظهارنامه ثبت در دفتر تجارتی که به گواهی اداره ی ثبت شرکت ها رسیده باشد.
- داشتن دفاتر پلمپ شده و ارائه گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکت ها
- دو برگ فتوکپی اظهارنامه ثبت شرکت
- فتوکپی شرکت نامه(در مورد شرکت های بامسئولیت محدود)
- دو برگ فتوکپی روزنامه رسمی در مورد آگهی روزنامه تاسیس شرکت و آگهی هر نوع تغییرات و دو برگ
- فتوکپی اساسنامه شرکت
- اصل و فتوکپی گواهی عدم سوءپیشینه مدیر عامل
- دو سری فتوکپی از تمام صفحات شناسنامه مدیر عامل (حداقل سن ۱۸ سال تمام) و بررسی اصل آن.
- اصل گواهی بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی شرکت
- عکس شش در چهار مدیر عامل چهار قطعه(جدید،تمام رخ،ساده)
- دو برگ فتوکپی کارت پایان خدمت و یا معافیت از سربازی برای آقایان و روئت اصل آن
- فتوکپی سند مالکیت و یا اجاره نامه محل کار(رسمی یا عادی که در صورت عادی بودن اجاره نامه، روئت اصل سند مادر الزامی است) و چنانچه سند به صورت مشاع تنظیم شده باشد ارائه اظهارنامه ی کتبی سایر مالکین نیز الزامی است.
- فرم تکمیل شده مشخصات بازرگانی
- تکمیل فرم تعهد نامه دریافت کارت بازرگانی و تصدیق امضای مدیر عامل توسط دفاتر رسمی یا تصدیق آن
- توسط کارگاه(برای واحدهای تولیدی)
- دو برگ از اصل و فتوکپی فیش بانکی به مبلغ ۴۰۰.۰۰۰ ریال