واردات
ارونقی بیان کرد: به نظر نمیرسد برای ترخیص کالا های این چنینی مشکلی وجود داشته باشد.
اما به دلیل اینکه اولویت ارزی این اقلام غیر فعال شده بانکهای عامل از صدور کد ساتا و کد رهگیری بانک خودداری میکنند، که این موضوع اگر در ستاد تنظیم بازار به نحوی توسط وزرات صمت ابلاغ شود که نسبت به صدور منشأ ارز یا تایید منشا ارز اقدام کنند، صاحبان کالا میتوانند به حقوق مکتسبه خود برسند.
👤 افزود: صاحبان کالا طی مراجعات خود به گمرک اعلام میکنند که هیچ گونه ارزی از سیستم بانکی و دولتی نمیخواهند.
اکثرا ارز این کالاها جابجا شده و صاحبان کالا در هنگام خرید نسبت به جابجایی ارز این اقلام اقدام کردند و مجددا نیازی به دریافت ارز از سیستم بانکی ندارند.
اگر اجازه داده شود که با ارز متقاضی نسبت به ترخیص اقدام شود، یک فرد برای کالایی که میخواهد وارد کند و شرایط ماده ١١آیین نامه اجرایی دارد، نیاز نیست که دوبار در صف تخصیص و تامین ارز قرار بگیرد.
🔹یعنی اگر یک بار با ارز متقاضی جابجایی صورت گرفته نباید مجدد فرد را وادار کرد تا در صف ارز نیمایی بایستد.
💢نزدیک به ۴٠میلیون دلار کالاهای گروه ٢٧ در آستانه فساد
👤ارونقی گفت: ارزش کالاهای گروه ٢٧ که در بنادر و گمرکات کشور هستند.
نزدیک به ۴٠میلیون دلار بوده و بیشتر این کالاها در آستانه فساد هستند.
و مدت زمان زیادی است که به دلایل مختلف ترخیص نشده اند یا تحت نظر سازمان اموال تملیکی قرار گرفته اند. و تازمانی که به فروش نرسند صاحب کالا با رعایت شرایطی میتوانند اظهار نامه متروکه اش را به گمرک ارائه دهد و نسبت به ادامه فرآیند گمرکی اقدام کند.
👤معاون فنی گمرک همچنین اظهار کرد: باید با قید فوریت نسبت به ترخیص کالاهای گروه ٢٧ اقدام شود و این تعیین تکلیف اطلاع رسانی شود که صاحبان کالا بتواند از حقوق مکتسبه خود استفاده کنند و خسارتی هم از نظر مدنی متوجه صاحبان کالا نشود